اپلیکیشن ها و برنامه های دوست یابی از جمله برنامه های متنوعی هستند که افراد برای پاسخ به نیاز تنهایی و ایجاد ارتباطی تازه و مناسب در آن ها عضو می شوند. این برنامه ها با هدف ایجاد ارتباط عاشقانه و عاطفی تا ملاقات با یک غریبه در نزدیکی ما طراحی شده اند. با این حال آنچه که اهمیت بسیار زیادی دارد آسیب ها و پیامدهای منفی این برنامه ها بر روابط اجتماعی است. در واقع اپلیکیشن های دوست یابی علاوه بر فرصت هایی که در برابر شما قرار می دهند، می توانند اثرات ناخواسته ای را به همراه داشته باشند که این موضوع حتی می تواند منجر به احساس تنهایی و در نهایت افسردگی در دراز مدت گردد. به همین دلیل باید از تاثیرات مخرب و چگونگی استفاده بهتر از آن ها آشنا شوید که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.

منبع:برنامه های دوست یابی | تاثیر اپلیکیشن های دوست یابی

اپلیکیشن ها و برنامه های دوست یابی از جمله برنامه های متنوعی هستند که افراد برای پاسخ به نیاز تنهایی و ایجاد ارتباطی تازه و مناسب در آن ها عضو می شوند. این برنامه ها با هدف ایجاد ارتباط عاشقانه و عاطفی تا ملاقات با یک غریبه در نزدیکی ما طراحی شده اند. با این حال آنچه که اهمیت بسیار زیادی دارد آسیب ها و پیامدهای منفی این برنامه ها بر روابط اجتماعی است. در واقع اپلیکیشن های دوست یابی علاوه بر فرصت هایی که در برابر شما قرار می دهند، می توانند اثرات ناخواسته ای را به همراه داشته باشند که این موضوع حتی می تواند منجر به احساس تنهایی و در نهایت افسردگی در دراز مدت گردد. به همین دلیل باید از تاثیرات مخرب و چگونگی استفاده بهتر از آن ها آشنا شوید که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.

منبع:برنامه های دوست یابی | تاثیر اپلیکیشن های دوست یابی

اثرات اپلیکیشن های دوستیابی

برنامه های دوست یابی در بعضی مواقع فرصت سنجیدن معیارهایی را ایجاد می کند که در ایجاد روابط در دنیای واقعی هم چندان در دسترس ما نیستند. با استفاده از این اپلیکیشن ها می توانید علایق و ویژگی های افراد را در نظر بگیرید و ببینید تا چه اندازه نظرات شما به هم نزدیک است و آیا می توانید افراد مناسبی برای دوستی یا رابطه ای عاطفی و عمیق باشید؟ اما در کنار این فرصت استفاده بلندمدت از این برنامه ها می تواند اثراتی منفی بر روابط اجتماعی شما داشته باشد که در ادامه به بیان آن ها خواهیم پرداخت.

تعاملات و روابط اجتماعی را غیرشخصی می کند

تحقیقات نشان داده افراد وقتی گزینه های زیادی برای انتخاب در دسترس داشته باشند، انتخاب کمتر اتفاق می افتد. یعنی ما در این شرایط با وسواس بیشتری دست به انتخاب می زنیم و به انتخاب خود کمتر اعتماد می کنیم.

در برنامه های دوست یابی تقلب راحت است

دروغ گفتن در مورد خودتان در فضای مجازی بسیار راحت تر است. گذاشتن عکس های جوانتر و با زاویه بهتر از خود تا نوشتن ویژگی های مناسب و جامعه پسند برای معرفی خود همگی نوعی تقلب محسوب می شوند. با این که امکان دارد افراد در محیط واقعی هم در معرفی خودشان تقلب کنند اما کشف کردن درستی اطلاعات در فضای مجازی خیلی سخت تر است. در ضمن چه چیزی تضمین می کند کسی که شما در این محیط انتخاب کردید و در پی رابطه ای عاطفی و عمیق با او هستید هم زمان با افراد دیگر به همین صورت در ارتباط نباشد؟

عزت نفس پایین

تحقیقات نشان داده افرادی که از سایت ها و نرم افزارهای دوست یابی استفاده می کنند بدون توجه به جنسیتشان از عزت نفس پایین تری برخوردار هستند. شما در این محیط به راحتی خود را با ظاهری که از دیگران می بینید مقایسه می کنید. مقایسه با دیگران احساس شما را نسبت به خودتان تخریب می کند، جذابیت شما را زیر سوال می برد و در نهایت عزت نفستان را کاهش می دهد. تمامی این ها منجر به تخریب مهارت شما در روابط اجتماعی می شود.

روابط بلندمدت و معنادار را محدود می کند

ایجاد یک رابطه معنادار بلندمدت با یک نفر نیاز به زمان و تلاش زیادی دارند. در این رابطه شما باید انرژی زیادی صرف کنید و سرمایه عاطفی و زمانی خود را هزینه کنید، تا به درکی عمیق و رابطه ای پرمعنا برسید. اما محیطی که این نرم افزارهای دوست یابی برای شما فراهم می کنند نفر بعدی را به سادگی در اختیار شما می گذارد. در دسترس بودن انتخاب های بعدی باعث می شود که حوصله ای که لازم است برای ایجاد یک رابطه بلندمدت به خرج دهید را صرف نکنید. در این محیط دیگران شما را به راحتی قضاوت می کنند و اگر به نظر مناسب نرسید با یک کلیک به سراغ نفر بعد می روند.

شواهد نشان می دهد که با گسترش این محیط های دوست یابی در فضای مجازی افراد به مدت طولانی تری تنها می مانند و با سختی بیشتری می توانند شروع به برقراری روابط کنند. همچنین در این محیط ها اغلب پیدا کردن دوستی صمیمی بسیار سخت و دشوار است.

برای آگاهی بیشتر در زمینهدوست صمیمیکلیک کنید.

برنامه های دوست یابی اعتیادآور است

شاید این تجربه را داشته باشید که استفاده از سایت یا اپلیکیشن های دوست یابی برای شما مثل یک بازی سرگرم کننده شده باشد. بله همینطور است! چک کردن پروفایل افراد و مقایسه آن ها و تصور ملاقات و دوستی با آن ها مانند بازی بسیار سرگرم کننده ای است که برای مغز شما به شدت لذت بخش است. وقتی شما در برابر این چنین تکلیف سرگرم کننده ای قرار می گیرید و با هر بار باز کردن برنامه به مغزتان پاداش می دهید، دقیقا مانند مصرف مواد یا بازی قمار احتمال دارد که معتاد شده باشید. در واقع می توان گفتدچار اعتیاد به اینترنتشده اید.

برای آگاهی بیشتر در زمینهاعتیاد به اینترنتکلیک کنید.

برنامه های دوست یابی اعتماد را سخت تر می کند

در محیط اپلیکیشن های دوست یابی شما بیشتر با پدیده غیب شدن آدم ها روبرو می شوید. بعد از مدتی با فردی احساس نزدیکی کرده و با او زمان زیادی را هم صحبت شده اید، اما او ناگهان ناپدید شده و دیگر در دسترس شما نیست. این اتفاق می تواند لطمه زیادی به اعتماد شما به افراد بعدی که با آن ها قرار می گذارید وارد کند.

غیب شدن افراد بعد از ملاقات حضوری هم می تواند اتفاق بیفتند اما تفاوتی در دیدن زبان بدن و ارتباط غیر کلامی است. وقتی شما زبان بدن و رفتار ظاهری دیگران را می بینید می توانید کیفیت و شرایط ارتباط و قرارتان را ارزیابی کنید. در شرایط حضوری شما از لبخند، لحن کلام، ژست بدن و ظاهر افراد تشخیص می دهید که چه احساسی دارند و یا چه چیزی روی آن ها تاثیر گذاشته است. اما وقتی در محیط اپلیکیشن طرف مقابل شما می رود راهی برای حدس زدن شرایط تمام شدن این ارتباط ندارید.

در ضمن وقتی مخاطب شما ناگهان ارتباط را قطع می کند، شما از خودتان می پرسید آیا من یا پروفایلم مشکلی داریم که دوستم ندارد؟ این جا علاوه بر ایجاد بی اعتمادی در شما، احساستان به خودتان هم تخریب شده و عزت نفستان کم می شود.

برای آشنایی بیشتر در زمینهارتباطات غیرکلامیکلیک کنید.

مهارت های دوست یابی خودتان را افزایش دهید

قبل از این که دست به دامن فضای مجازی و برنامه های دوست یابی شوید سعی کنید با افزایش مهارت های روابط اجتماعی و دوست یابی خودتان در فضای واقعی به ایجاد ارتباط موفق بپردازید. اگر خودتان مهارت لازم را در محیط واقعی نداشته باشید مطمئن باشید نه تنها این اپلیکیشن ها به شما کمکی نمی کنند بلکه ممکن است شرایط را برای آسیب بیشتر شما فراهم کنند.

برنامه را از روی گوشی پاک کنم؟

نیاز به این کار نیست! برنامه های دوست یابی با شرایطی که گفتیم توان این را دارند که سلامت روان ما را تهدید کنند و مشکلات اجتماعی نیز به بار بیاورند، اما شما نگذارید. در صورت استفاده آگاهانه از این اپلیکیشن ها، می توانید اثرات مخرب آن ها را محدود کنید و حتی استفاده مورد نیاز و مفید خود را از آن ها ببرید. اما برای این کار باید به نکاتی توجه داشته باشید.

به جای برنامه های دوست یابی ارتباط را به فضای واقعی بیاورید

سعی کنید با رعایت نکات امنیتی و شرایطی که منجر به آسیب شما نشود ارتباط ایجاد شده در فضای مجازی را زودتر به فضای واقعی بکشانید. در فضای واقعی بهتر می توانید فرد مقابلتان را بسنجید، احتمال غیب شدنش را کم کنید و به او کمتر فرصت تقلب بدهید. اگر خود نیز به این نتیجه رسیدید که این رابطه سرانجامی ندارد، به آن رابطه پایان دهید.

برای اطلاع ازنحوه پایان دادن به رابطهکلیک کنید.

به افراد فرصت بیشتری بدهید

دفعه بعد که با دوستی جدید قرار ملاقات گذاشتید یادتان باشد که در زیر یک پروفایل، انسانی قابل کشف حضور دارد. برای کشف کردن شخصیت یک دوست نیاز به انرژی و زمان زیادی دارید. پس این فکر که این برنامه مانند دریایی است پر از ماهی های مناسب نه تنها به شما کمک نمی کند بلکه شما را تنهاتر می کند. مقاله چگونهیک ارتباط عاشقانه را آغاز کنیمرا بخوانید.

خودتان را بیشتر دوست داشته باشید

عزت نفس پایین، شما را در برابر اثرات این برنامه ها آسیب پذیرتر می کند. پس باید به دوست داشتن خودتان اهمیت بدهید. تنها در این حالت است که اگر تجربه من در فضای مجازی احساس جذاب بودن، زیبا بودن و دوست داشتنی بودن من را تهدید کند باز هم من آسیب نمی بینم و حتی می توانم از ظرفیت مناسب آن استفاده خودم را ببرم.

سوالات متداول

چرا در برنامه های دوست یابی امکان دوستی های پایدار و ماندگار دشوار است؟

چرا که ساختار این برنامه ها به گونه ای است که تنها به ظواهر توجه می شود و شما به خود حقیقی فرد دسترسی نخواهید داشت تا بتوانید به شناخت درست از فرد برسید. به طور مثال حتی مشاهده شده است که افراد با جنسیتی خلاف آنچه که هستند وارد این برنامه ها می شوند و با افراد ارتباط دوستی برقرار می کنند.

هرچه که بیشتر در این اپلیکیشن های دوست یابی قرار می گیرم حس تنهایی بیشتری دارم چرا؟

مطالعات اخیر این موضوع را نیز تایید کرده است و دلایل مختلفی می توان برای آن در نظر گرفت. در این برنامه ها شما نمی توانید به افراد اعتماد کنید و هنگامی که این کار را نیز انجام می دهید به احتمال زیاد از اعتماد شما سوء استفاده خواهد شد. همچنین ایجاد روابط پایدار و سالم امکان پذیر نیست و این موضوع به تنهایی شما دامن خواهد زد. در صورتی که نمی توانید این برنامه ها را کنار بگذارید و احساس تنهایی شما تبدیل به حالت افسردگی شده است، بهتر است که از یک مشاور و روانشناس کمک بگیرید.

برای آشنایی بیشتر در زمینهمشاوره تلفنیکلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینهتاثیر اپلیکیشن های دوستیابی بر روابط اجتماعیمی توانید با مشاوران مرکزمشاوره روانشناسیحامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228و از تهران با شماره9092305265تماس بگیرید.

منبع:برنامه های دوست یابی | تاثیر اپلیکیشن های دوست یابی

مشاوره خانواده تلفنی و حضوری حامی هنر زندگی

مشاوره تلفنی | مشاوره روانشناسی تلفنی

تحلیل شخصیت ناپلئون بناپارت از دیدگاه روانشناسی

مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر | مشاوره تلفنی ترک اعتیاد

گرفتن موبایل برای نوجوانان | توصیه‌هایی برای والدین

برنامه های دوست یابی | تاثیر اپلیکیشن‌های دوست‌یابی

مشاوره تلفنی خیانت همسر

های ,ها ,دوست ,برنامه ,یابی ,افراد ,دوست یابی ,های دوست ,برنامه های ,آن ها ,این برنامه ,برای آگاهی بیشتر ,برای آشنایی بیشتر ,ادامه بیشتر درباره ,همراه داشته باشند

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


DEJECT مجله اینترنتی خریدار راهنمای شما در تمام زمینه ها اخبار نجاری و نساجی deltalaw otaghkhabar دانلود آهنگ جدید - دانلود موزیک - آهنگ های جدید شیپور گچساران همسرانه طراحي سايت | اپليکيشن | تيزر تبليغاتي | عکاسي مطالب اینترنتی
دزدگ